معرفی کتاب سرطان، امپراطور همه بیماری ها

کتاب پیشنهادی پارس سیلیکو، کتاب بسیار زیبای The Emperor of All Maladies (سرطان، امپراطور همه بیماری ها) می باشد. این کتاب ارزشمند، برنده جایزه پولیتزر، اثر نویسنده توانمند آمریکایی هندی تبار Siddhartha Mukherjee می باشد سیدهارتا موکرجی یک سرطان شناس می باشد. این کتاب که تاریخچه ای از سرطان و جنبه های مختلف آن را به زیبایی به خواننده ارایه میدهد، تا به اکنون به ده ها زبان ترجمه شده است . در ایران هم این کتاب توسط اقای دکتر حمید‌رضا عارف ترجمه و توسط خانه زیست شناسی به چاپ رسیده است.

 

 آزمایشگاه پارس سیلیکو خرید نسخه فارسی و مطالعه این کتاب را  پیشنهاد می کند.

در ادامه قسمتی از مصاحبه مترجم این کتاب  را خدمت شما عزیزان تقدیم می کنم.
«سرطان امپراتور ‌بیماری‌ها» یک شاهنامه علمی است/ کتابی که عمر سرطان را بیش از 2500 سال می‌داند

▪️آقای دکتر عارف،‌ ترجمه کتاب سرطان امپراتور بیماری‌ها به پایان رسید و از سوی انتشارات خانه زیست‌شناسی منتشر شد. درباره کتاب و نویسنده آن توضیح دهید.

دکتر سیدهارتا موکرجی بعد از مهاجرت به آمریکا در رشته زیست‌شناسی از دانشگاه استنفورد مدرک لیسانس می‌گیرد و سپس برای تحصیل در دانشگاه آکسفورد در آزمون ورودی رشته پزشکی شرکت می‌کند و موفق به کسب پذیرش از دانشگاه هاروارد مدیکال اسکول شد. نویسنده در این دانشگاه موفق به سپری کردن تخصص‌های سرطان‌شناسی می‌‌شود و بعد از دوره رزیدنتی به مقام استاد‌یاری دانشگاه کلمبیای نیویورک می‌رسد.
تألیف کتاب «سرطان امپراتور بیماری‌ها» نزدیک به 6 سال به‌طول می‌‌انجامد. کتاب با بهره‌گیری از چهار هزار و 500 منبع پزشکی مانند کتاب‌هایی از دو هزار و 500 سال پیش از میلاد مسیح، سرشار از اطلاعاتی بسیار غنی است. بنابراین «سرطان امپراتور بیماری‌ها» با توجه به ارائه مطالبی مانند تاریخچه ورود بحث سرطان در کتاب‌های پزشکی، یک نوع بیوگرافی سرطان محسوب می‌شود. نویسنده کتاب مدعی است که خیلی قبل‌تر از دو هزار و 500 سال پیش از میلاد مسیح (ع)، بیماری سرطان وجود داشته است. بنابراین براساس منابع کهن معتقد است سرطان یک بیماری جدید نیست.

▪️موکرجی برای ادعایش به چه نمونه‌هایی اشاره دارد؟

در کتاب اشاره شده که در اجساد مومیایی مصر نشانه‌هایی از ابتلا به سرطان وجود دارد. نویسنده در «سرطان امپراتور بیماری‌‌‌ها» کشف نخستین‌ بیماری‌ را «کنسر سینه» آتوسا، دختر کوروش هخامنشی، پادشاه ایرانی اعلام می‌کند. شکل‌گیری سرطان در طول تاریخ یکی دیگر از مباحث این اثر است.

▪️دکتر سیدهارتا موکرجی منابع تحقیقاتی خود را از کجا به‌دست آورده است؟

بزرگترین اسناد پزشکی دنیا اعم از نسخه‌های الکترونیکی و کاغذی در کتابخانه‌‌های دانشگاه‌ هاروارد و«BRITISH LIBRARY» و کتابخانه جامع نیویورک نگهداری می‌‌شود. عمده منابع دکتر موکرجی از این مراکز تأمین شده است. در سخنرانی‌هایی که خودم در آن‌ها حضور داشتم، مؤلف به سفر‌هایی برای تأمین منابع مختلف اشاره کرده بود.
بسیاری از داستان‌های کتاب به سفر‌های نویسنده برای گفت‌و‌گو با درمان‌ شده‌های سرطان مربوط می‌شود؛ به‌عنوان مثال،‌ نویسنده با نخستین فرد بهبود یافته از بیماری سرطان خون در ایالت Maine آمریکا گفت‌و‌گو کرده است.
@practicalbioinformatics
▪️ علاوه بر تاریخچه سرطان، نویسنده به چه موضوعات دیگری پرداخته است؟

این کتاب، ضمن معرفی افراد دخیل در جمع‌آوری کمک‌های مردمی، به جامعه مخاطب آموزش می‌دهد که چگونه برای درمان سرطان پول جمع‌ کنند. خیرین در آمریکا، با جمع‌آوری پول‌های کلان توانستند موقعیتی را فراهم کنند تا موضوع سرطان به مجلس سنای آمریکا برسد و پول‌های دولتی به آن‌ها تزریق شود. سازمان‌های بزرگی مانند «NIH» شکل گرفت. نیکسون در کشور آمریکا طرحی را برنامه‌ریزی کرد تا براساس آن سرطان در کشورش درمان شود.
تلاش شرکت‌های تولیدکننده سیگار در آمریکا موجب شد تا در برهه‌ای تحقیقات سرطان متوقف شود. نویسنده در قالب یک فصل همه این ماجرا‌ها را به زیبایی تشریح کرده تا مخاطب متوجه شود که کشور‌های سرمایه‌دار یا شرکت‌های بزرگ دارو‌سازی چطور می‌توانند از منابع مالی استفاده کنند که حتی بر سر راه تحقیقات پزشکی مانع ایجاد کنند؛ فقط برای کسب منافع مالی بیشتر.
سیدهارتا موکرجی نشان می‌دهد که شرکت‌‌های بزرگ تولیدکننده سیگار به مدت 20 سال به هیچ عنوان اجازه پیشرفتی را در پژوهش‌های درمانی در حوزه سرطان نمی‌دانند. شکایت همسر مبتلا به سرطان از شرکت‌های تولیدکننده سیگار موجب شد تا دادگاه فدرال، حکم پرداخت 400 میلیون دلار غرامت را صادر کند.